پنج سال محرومیت دختران افغان از آموزش | یونیسف خواستار بازگشایی فوری مدارس شد

  • کد خبر: ۴۴۶۰۳۷
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۴
پنج سال محرومیت دختران افغان از آموزش | یونیسف خواستار بازگشایی فوری مدارس شد
یونیسف با تأکید بر ادامه ممنوعیت تحصیل دختران در مقاطع متوسطه و عالی افغانستان، از طالبان خواست محدودیت‌های آموزشی را لغو و زمینه بازگشت فوری دختران و زنان به مدارس و دانشگاه‌ها را فراهم کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز پنج‌شنبه ۲۶ شهریور با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، از مقام‌های طالبان خواست محدودیت‌های آموزشی علیه دختران و زنان افغانستان را لغو کنند و امکان بازگشت آنان به مدارس و دانشگاه‌ها را فراهم آورند.

یونیسف تأکید کرده است که افغانستان همچنان تنها کشور جهان است که در آن دختران اجازه تحصیل در مقاطع بالاتر از ابتدایی را ندارند.

این نهاد سازمان ملل در پیام خود اعلام کرده است که مقام‌های حاکم بر افغانستان باید محدودیت‌های آموزشی را لغو کنند و به همه دختران و زنان اجازه دهند بدون تأخیر به مدارس و دانشگاه‌ها بازگردند.

بر اساس داده‌های یونیسف، طی پنج سال گذشته و از زمان بازگشت طالبان به قدرت، بیش از ۲.۶ میلیون دختر افغان از تحصیل در مقطع متوسطه محروم شده‌اند. این آمار با گزارش‌های دیگر نهاد‌های سازمان ملل درباره وضعیت آموزش دختران در افغانستان همخوانی دارد.

محدودیت‌های آموزشی دختران پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ آغاز شد. طالبان در شهریور همان سال آموزش دختران در مقاطع متوسطه و دبیرستان را متوقف کرد و در ادامه، در دسامبر ۲۰۲۲، تحصیل زنان در دانشگاه‌ها نیز ممنوع شد.

این تصمیم‌ها عملاً موجب خروج شمار زیادی از دختران و زنان افغانستان از نظام آموزش متوسطه و عالی شد و واکنش‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی به همراه داشت.

پیشینه تصمیم طالبان

در واکنش به درخواست‌های مکرر جامعه جهانی برای بازگشایی مدارس دخترانه، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، اخیراً در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی تأیید کرده است که پیام کشور‌های اسلامی و غربی درباره ضرورت بازگشت دختران به مدارس به طالبان منتقل شده است.

متقی گفته است کشور‌های مختلف از طالبان خواسته‌اند اجازه دهند دختران به مدرسه بازگردند.

او در عین حال تأکید کرده است که افغانستان نباید تنها از «دریچه نگاه غرب» مورد قضاوت قرار گیرد و مدعی شده است که حدود سه میلیون دختر همچنان در مدارس ابتدایی و مراکز دینی آموزش می‌بینند.

متقی همچنین گفته است بخشی از زنان در بخش‌های درمانی و آموزشی افغانستان فعالیت دارند.

طالبان ممنوعیت تحصیل دختران در مقاطع بالاتر از ابتدایی را همچنان «موقت» توصیف می‌کند، اما تاکنون جدول زمانی مشخص یا برنامه‌ای روشن برای بازگشایی مدارس متوسطه و دانشگاه‌ها ارائه نکرده است.

یونیسف و دیگر نهاد‌های سازمان ملل بار‌ها نسبت به پیامد‌های ادامه این محدودیت‌ها بر آینده آموزشی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان هشدار داده‌اند. استمرار محرومیت دختران از آموزش همچنین می‌تواند بر بخش‌هایی مانند بهداشت و آموزش که به حضور نیروی کار زن نیاز دارند، تأثیر بگذارد.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.